Faházak készítése

Faházak készítése

Faházak készítése gyors határidővel

Faházak készítése egyre elterjedtebb hazánkban. Családi házaknál gyakran szembesülünk azzal, hogy kevés a tárolóhely. Nem férnek el a kerti gépek, a szerszámok, vagy épen a gyerekek biciklije. A házban,lakótérben meg ugye nem szívesen pakolunk be olyan dolgokat amiknek nincs ott a helye. Piszkosak és nem is esztétikusak, nem beszélve arról, hogy szintén nem oda valók. Ilyen esetekben próbálunk egy gyors, költséghatékony megoldást találni, és erre a legjobb megoldás egy faház.

Faházak készítése célnak megfelelően.

Egy hétvégi faház igazi kényelmet tud nyújtani a természet közelségével. Faházak készítésének gyakorlatilag nincs korlátja. A fa kezelhetősége miatt formailag, és méretének csak a megrendelő szab határt. Egy jó kivitelező mindenre talál megoldást. Mindennek a titka a jó tervezés.

Faházak készítésében, tervezésében rendkívül tapasztaltak vagyunk

Fontos már az elején tudnunk, hogy milyen elvárásoknak kell, hogy megfeleljen az építmény. Faházak készítése is alapra készül. Ez lehet akár pontalap is, vagy sávalap. Az alap elkészítésénél is ügyelni kell a pontosságra és a minőségre. Kellemetlen tud lenni, ha egy sarok süllyedni kezd, mert annak javítása költséges és bosszantó tud lenni. Ez főképp egy nagyobb méretű faháznál probléma. Egy kisebb tárolónál kevésbé problémás, mert a súlya és mérete is kisebb.

Amire ügyelni kell faház készítésénél

  • Az alap minősége és pontos méretezése. Ez nagyban befolyásolhatja a faház élettartamát.
  • Vízelvezetés. A faház anyágából adódóan nem szereti a vizet. Lehet azt bármivel kezelni a vizet nem foglya meghálálni. Minden esetben úgy kell az elhelyezést, magasságot kialakítani, az ideális legyen a faháznak. Felgyülemlett vizet nem szabad, hogy kapjon az építmény.
  • Alapanyag, a fa gondos kezelése. Gombásodás gátlók, rovarölők, olaj-viasz…A faház ki lesz téve az időjárás viszontagságainak, éppen ezért nélkülözhetetlen a megfelelő kezelés. Ennek hiánya repedéseket, korhadást eredményez.
  • Tető megfelelő kialakítás és a helyes vízelvezetés.
  • Gondozás. Időszakosan érdemes átnézni és lekezelni a faházat, hogy az hosszú ideig szép és jó is legyen.

Faház készítésének menete

  • Igényfelmérés. Nagyon fontos, az építmény megfeleljen a kívánt célnak, mindamellett a költségek is kordában tarthatók, ne tervezzük túl olyan dolgokkal ami nem szolgálná a célt. Például padló sem feltétlen szükséges, és akár egy osb lappal is kiszolgálja igényünket.
  • Faház tervezése. A kellően felmért igények szerint gondosan megtervezzük a faházat.
  • Alap elkészítése ami megfelelő időt pihent,  az elérje a kellő erősséget, azt terhelni lehessen. Ez alaptípustól függ, de legalább 5-6 napot pihenjen mielőtt terheljük.
  • Helyszíni szerelés. Amennyiben van legalább egy méter körbejárhatóság a faház körül akkor nincs semmi probléma. Természetesen megoldható kisebb helyre is, csak kérjük erről egyeztessünk.
  • A helyszíni összeszerelés egy gyors folyamatnak mondható, és azonnal használható is.

Faházak készítése gyorsan, szakszerűen, és kedvező áron tőlünk!